Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه همه کارهای تأثیرگذار الزاماً مجازات نیست، گفت: بسیاری از آموزه‌های اسلامی اثر تربیتی و بازدارندگی بیشتری نسبت به بعضی مجازات‌ها دارند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه؛ حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه صبح امروز (چهارشنبه 26 آبان) در نشستی با مسئولان ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر کشور، امر به خوبی‌ها و راه درست را کاری الهی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس عدلیه با اشاره به تصویب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در سال 94 تصریح کرد: بسیاری از مسئولان اجرایی و نمایندگان مجلس و حتی مسئولان قضائی به ویژه مسئولینی که عضو ستاد هستند در طول سال‌های اخیر تغییر کرده‌اند و ممکن است مسئولان جدید به خوبی از قوانین اطلاع نداشته باشند.

محسنی‌اژه‌ای افزود: یک مسئول به طور معمول بیشترین سر و کار را با قوانینی دارد که مستقیماً مرتبط به حوزه کاری اوست و ستاد امر به معروف و نهی از منکر باید مسئولان را نسبت به وظایف قانونی که در این زمینه دارند مطلع سازند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به محدودیت مقدورات و امکانات دستگاه‌ها، به مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر توصیه کرد که با بررسی دقیق مجموعه مسائل جاری در کشور، موضوعات را برای برنامه‌ریزی جهت تحقق آنها اولویت‌بندی کنند.

محسنی‌اژه‌ای همچنین از مسئولان این ستاد خواست با ارزیابی دقیق پیشرفت کارها بر اساس ملاک‌ها و شاخص‌های از پیش تعیین شده، عوامل موفقیت یا موانع تحقق اهداف و برنامه‌هایشان را آسیب‌شناسی کنند.

وی همچنین بر لزوم طراحی یک برنامه مدون بلندمدت در کنار برنامه‌های مقطعی و کوتاه‌مدت برای ستاد امر به معروف و نهی از منکر تأکید کرد و گفت: اگر برنامه نداشته باشید و یا اولویت‌بندی صورت نگیرد کارها مانند یک کلاف سردرگم می‌شود.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم فعال‌تر شدن دبیرخانه و کارگروه‌های ستاد امر به معروف و نهی از منکر تأکید کرد و خواستار برگزاری منظم‌تر جلسات ستاد امر به معروف و نهی از منکر شد.

رئیس عدلیه با بیان اینکه همه کارهای تأثیرگذار الزاماً مجازات نیست، تصریح کرد: بسیاری از آموزه‌های اسلامی اثر تربیتی و بازدارندگی بیشتری نسبت به بعضی مجازات‌ها دارند.

محسنی‌اژه‌ای افزود: در محیط خانواده و اجتماع با رعایت حیا خیلی از مشکلات حل می‌شود که با رفتارها و برخوردهای قهری یا احیاناً خشونت‌آمیز نمی‌توان آن نتیجه مطلوب و بازدارنده را به دست آورد.

وی بر همین اساس به کارگروه‌‌های علمی و پژوهشی ستاد امر به معروف و نهی از منکر توصیه کرد که در کنار احصاء اولویت‌های معروفات و منکرات، بررسی کنند چه اقدامات و کارهایی در کاهش منکرات و گسترش معروفات در جامعه مؤثرتر است.

رئیس دستگاه قضا در واکنش به گلایه‌های مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر از بی‌توجهی دستگاه‌های مختلف به اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر گفت: سازمان بازرسی کل کشور موظف به نظارت بر حسن اجرای قانون و مرجع رسیدگی به قصور و اهمال دستگاه‌ها در انجام وظایف قانونی‌شان است.

محسنی‌اژه‌ای افزود: شکل‌گیری بسیاری از پرونده‌ها به خاطر شیوع منکرات و بی‌توجهی به معروفات است و اگر بساط منکرات از جامعه جمع شود و جرمی واقع نشود، پرونده قضائی هم نخواهیم داشت.

رئیس عدلیه بر لزوم فرهنگ‌سازی به منظور عمومی شدن فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر نیز تأکید کرد و گفت: باید امر به معروف و نهی از منکر را از خود و خانواده و محیط کار شروع کنیم تا در دیگر بخش‌های جامعه نیز این فرهنگ گسترش پیدا کند.

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجت‌الاسلام کاظم صدیقی، رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر، امر به معروف و نهی از منکر را از مهمترین مسائلی دانست که همه مسئولان نظام اسلامی باید به آن اهتمام ویژه داشته باشند.

وی در عین حال گفت که با گذشت بیش از 40 سال از استقرار نظام اسلامی همه دولت‌ها بدون استثنا تلاش نکردند تا اصل هشتم قانون اساسی درباره فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر به قانون تبدیل شود و مجلس نهایتاً به تنهایی در این خصوص اقدام کرد.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر همچنین از عدم اهتمام لازم قوا و دستگاه‌ها به اجرای قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر ابراز گلایه کرد و گفت: این ستاد هم به دلیل عدم همراهی‌های لازم نتوانسته وظایف خود را به طور کامل انجام دهد.

صدیقی، ستاد امر به معروف و نهی از منکر را ستاد حامی مظلوم و ضدظلم معرفی و با اشاره به اهمیت حمایت قضائی برای پیشبرد برنامه‌ها و اهداف ستاد امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: برای عمومی شدن گفتمان امر به معروف و نهی از منکر نیازمند یک اقدام ملی هستیم و همه قوا باید کار را از خود شروع کنند.

هاشمی‌گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز در این نشست به بیان دیدگاه‌ها، دغدغه‌ها و مطالبات این ستاد پرداخت و با تقدیر از رئیس دستگاه قضا برای ابلاغ بخشنامه حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، خواستار تعیین نماینده‌ای جهت تقویت همکاری‌های دوجانبه شد.

تدوین قانون امر به معروف و نهی از منکر در اجرای اصل هشتم قانون اساسی و اصلاح و بروزرسانی قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، ایجاد شعب ویژه در محاکم برای رسیدگی به پرونده‌های مربوط به آمران به معروف و ناهیان از منکر و تقویت همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با ستاد امر به معروف و نهی از منکر، از دیگر مسائل مطرح شده توسط دبیر ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر بود.

هاشمی‌گلپایگانی همچنین خواستار تشکیل شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه‌ها به ویژه ایجاد 14 شورای مربوطه در قوه قضائیه، تحقق عملی راه‌اندازی گشت ارشاد مسئولان و رسمیت دادن به مطالبه‌گران مردمی در جهت گسترش فرهنگ و گفتمان امر به معروف و نهی از منکر شد.

دبیر ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر همچنین خواستار تشکیل کارگروه مشترک بین قوه قضائیه و این ستاد برای پیگیری موضوعات خاص و ویژه شد که رئیس دستگاه قضا اظهار کرد: اگر ستاد موضوع خاصی را بررسی کرده که نیازمند تشکیل کارگروه بود، اعضا و برنامه و دستور کار را اعلام کند تا کارگروه تشکیل شود.

حجت‌الاسلام صادقی، رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه هم با تأکید بر لزوم فعال‌تر شدن ستاد امر به معروف و نهی از منکر و برگزاری منظم‌تر جلسات آن تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر با تشکیل یک ستاد یا شورا تحقق نمی‌یابد و این کار باید با رویکردی مردم‌محور پیگیری شود.

صادقی با بیان اینکه ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر باید به جای نهادهای رسمی بیشتر از ظرفیت گروه‌های مردمی استفاده کند، گفت که بسیاری از افراد جامعه آماده همکاری با این ستاد هستند.

اصغر جهانگیر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه هم با اشاره به قوانین متعدد در خصوص امر به معروف و نهی از منکر گفت: در عرصه امر به معروف و نهی از منکر 40 قانون وجود دارد و ما با کمبود قانون مواجه نیستیم اما دستگاه‌ها و نهادها اهتمام لازم به اجرای قانون ندارند.

انتقاد محسنی‌اژه‌ای از روند کارشناسی‌ها در پرونده‌های قضائی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای حل اختلاف حجت الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی امربه معروف و نهی از منکر قوه قضائیه شورای حل اختلاف حجت الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی امربه معروف و نهی از منکر قوه قضائیه حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر ستاد امر به معروف و نهی از منکر رئیس قوه قضائیه رئیس دستگاه قضا محسنی اژه ای اجرای قانون دستگاه ها بر لزوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۲۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ هزار نفر به برگزاری انتخابات مرحله دوم کمک می کنند

بهروز زلالی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: حوزه انتخابیه پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز تنها حوزه باقیمانده در مرحله دوم است که انتخابات آن جمعه آینده در بیش از ۲۷۰ شعبه تعریف شده در شمال استان اردبیل برگزار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: تمام تلاش ستاد انتخابات استان اردبیل بر این است تا این انتخابات در نهایت آرامش و امنیت و با مشارکت بالای مردم شهرهای پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز و بخش جعفرآباد برگزار شود.

دبیر ستاد انتخابات استان اردبیل بیان کرد: در تک حوزه انتخابیه استان اردبیل انتخابات الکترونیکی نخواهد بود و قرار است به شکل نیمه الکترونیکی و با احراز هویت و آنلاین از طریق پنج سند هویتی این کار انجام شود.

زلالی گفت: براساس قانون انتخابات افرادی حق رای دارند که در مرحله اول انتخابات در حوزه انتخابیه پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز رای داده باشند و یا در مرحله اول رای نداده باشند.

وی افزود: افرادی که در سایر حوزه های انتخابیه رای داده اند امکان حضور در این مرحله را نخواهند داشت و عوامل اجرایی از رای دادن چنین افرادی طبق قانون جلوگیری خواهند کرد.

دبیر ستاد انتخابات استان اردبیل به آغاز تبلیغات کاندیداها از روز گذشته اشاره و تصریح کرد: فرآیند تبلیغات تا ساع ۸ صبح بیستم اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت و ما با دعوت از کاندیداها از آنها خواسته ایم تا به طرفداران خود متذکر شوند که مواد قانونی ۸۰ و ۸۲ قانون انتخابات را به دقت رعایت کنند.

زلالی ادامه داد: هرگونه تخریب، تهدی، تطمیع و یا فعالیت های خلاف مقررات قانونی ممنوع است و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

وی اظهار کرد: به هیچ وجه مجموعه های نظارتی و بازرسی اجازه وقوع تخلفات را نخواهند داد و امیدواریم کاندیدا و طرفداران آنها با رعایت قانون و حفظ آرامش و امنیت به برگزاری انتخابات مرحله دوم کمک کنند.

دبیر ستاد انتخابات استان اردبیل خاطرنشان کرد: هر دو کاندیدای راه یافته به مرحله دوم قول داده اند تا با همراهی هواداران در نهایت اخلاقمداری تبلیغات خود را در فضای حقیقی و مجازی انجام داده و کوچکترین تخلفی را مرتبکب نشوند.

زلالی گفت: پخش مناظره تلویزیونی هر دو کاندیدا از روز دوشنبه به همراه برنامه های تبلیغی آنها از صداوسیما آغاز خواهد شد و شبکه سبلان ظرفیت خوبی را ایجاد کرده تا تبلیغات مناسب برای آشنایی بیشتر مردم شمال استان انجام شود.

وی افزود: روز جمعه رای گیری در ۲۷۰ شعبه در هر سه شهرستان آغاز خواهد شد و امیدواریم ۲۲ اردیبهشت تکلیف هفتمین نماینده استان در مجلس مشخص شده تا هفتم خرداد ماه شاهد شروع مجلس دوازدهم باشیم.

کد خبر 6095548

دیگر خبرها

  • تاکید مجدد ماکرون بر طرح اعزام نیرو به اوکراین
  • ۶ هزار نفر به برگزاری انتخابات مرحله دوم کمک می کنند
  • چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه دستگیر شدند
  • دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه
  • امام جمعه قم: با اجرای طرح نور انصافاً تغییر ایجاد شده
  • بستر واگذاری امور به مردم فراهم شود
  • امام جمعه قم: برای امر به معروف و نهی از منکر هم‌افزایی کنید
  • بازدید محسنی اژه‌ای از دستاوردهای نیروی دریایی سپاه
  • یک مسئول سابق: طراح ایرانی را تحویل نگرفتیم، رفت در هند 25 میلیون موتورسیکلت را گازسوز کرد
  • دیدار رئیس قوه قضاییه با خانواده‌های دستگاه قضایی هرمزگان